Jojobový olej – cena stále prudce stoupá ...
Pokud tímto olejem masírujete, jistě jste zaznamenali, že cena tohoto oleje je již na dvojnásobku (dříve 500 ml. okolo 500,-Kč, nyní okolo 1000,-Kč). V srpnu byla cena pouze o 30% vyšší, nyní je vyšší o 100%.
Proč?
V Argentině promrzla téměř celá úroda jojoby, což způsobuje neustálé navyšování ceny jojobového oleje. Dovozci dováží i takzvaný „zlatý“ (pro svoji zlatavou barvu) izraelský jojobový olej, ale tomu bohužel odpovídá i cena.
Jak to bude dál?
Zatím je cena nestabilní a stoupá. Jak se bude trh vyvíjet dál záleží nejen na poptávce, ale i na tom, za jak dlouho budou plantáže opět v pořádku. Nikdo nám zatím nedokáže potvrdit ustálení ceny.
Jojobový olej, proč je tak ceněný?
Patří k nejcennějším přírodním olejům. Je vhodný pro jakýkoli typ pokožky. Udržuje přirozenou vlhkost pokožky, pravidelným používáním se citlivá, suchá a podrážděná kůže stává opět odolnou. Obsahuje vyvážený poměr pěsticích látek s hojivou schopností. Pokožku ošetřuje, regeneruje, vyhlazuje a pomáhá v péči o aknózní pleť. Má přirozený ochranný UV-filtr 3 až 4. Pár kapek jojobového oleje vmasírovaných do vlhkých vlasů jim dodá hebkost, jemnost a navrací přirozený lesk.
Z hlediska složení se jedná o vosk (proto se neužívá vnitřně, neboť prochází trávicím traktem nezměněn), běžně je však označován jako olej. (zdroj: Saloos.cz)
Shrnutí...
Jojobový olej je velmi oblíben pro svoje šetrné a pěstící vlastnosti. Můžeme očekávat, že cena všech výrobků, kde je alespoň 10% jojobového oleje, poroste. Maséři a kosmetičky tento olej velice rádi využívají v péči o pokožku klientů. Velmi dobře se s ním masíruje a i citlivou pokožkou je dobře přijímán.

Diskusní téma: Jojobový olej – cena stále prudce stoupá ...
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.