Právě si prohlížíte Tantická masáž jako cesta k posvátnému potěšení

Tantická masáž jako cesta k posvátnému potěšení

„Než jsem šel k vám do studia, tak jsem hledal na internetu něco o té tantře. A co to je tedy ta tantra? Dověděl jsem se, že to je nějaké staré náboženství, ale nevím, jak se to vlastně celé propojí při masáži? Jak to duchovní dostanete do té masáže, která je prý intimní a přitom není erotická?“

Vyzbrojen znalostmi i nesrovnalostmi po rychlém (de)zorientování se na internetu, přišel jeden muž na masáž a začal tímto dotazem.

Napřed je třeba připomenout, že tantra není náboženství nýbrž duchovně orientovaný směr rozvoje osobnosti. Starobylé rituály v Indii oslavovaly a dodnes oslavují plodivou sílu manifestující se skrze sexuální energii.

Obdobné byly také keltské rituály. Druidové se snažili pomocí rituálů sexuální magie, která zahrnovala přípravu rituálu, koncentraci a uvolnění nesmírného množství přírodní energie vzniklé při orgasmu, zdokonalovat a posilovat jednotlivce a společnosti jako celek. V době před křesťanstvím byla sexuální energie nejen přijímána, ale navíc přirozeně oslavována a uctívána.

tantra-salon

S příchodem katolické církve byla okleštěna, zakázána, hanobena až byla utlačena a výsledkem celého procesu je „převedení“ čisté a životadárné energie do „nečisté energie“, což bylo během mnoha uplynulých staletí hluboce vštěpeno lidem, rodinám, ženám i mužům a celé dnešní vnímání sexuality je pak bohužel rozštěpeno do dvou nepřirozeně oddělených částí. Tato energie je přijímána pouze jako prostředek k plození, avšak další její smysl, kterým je potěšení a osvobození, byl záměrně zcela potlačen.

Jednak tím vznikly vzorce o sexualitě jako něčeho, co se musí dělat skrytě, neslyšně a získala tak podobu tabu. Zásadně se o tom nemluvit a pokud ano, tak jen v náznacích nebo naopak hrubě. Druhá stránka se v důsledku potlačování stala negativním protipólem – proto je tak rozšířená pornografie, pedofilie a některé bizarní praktiky, nemluvě o sexuálních deviacích a násilí, zjevně patrné více v zemích, kde ženství a sexualita jsou stále všeobecně mocensky potlačovány.

Dovolit si upřímnou radost ze sexuality anebo projevovat ji se nehodí, ani v nejužším kruhu, natož na veřejnosti. Mluvit o kontaktu s partnerem, natož pak o radosti, kterou si patrneři dokáží dát, se vůbec nehodí. Fascinuje mě, nad čím vším se lidé dokáží rozplývat, jak dlouho a s jakou láskou a nadšením dokáží mluvit např. o úžasně ugrilovaném steaku, ale málokdo se takto od srdce dokáže pobavit o tom, jaký měl úžasný zážitek s partnerem. A pokud ano, opět se to většinou převede do roviny vtipkování a zlehčování. Zkuste si to sami, tak jako já „testuji“ reakce, když zavádím řeč na toto téma. Obvykle jen v tantrických kruzích či na tantrické masáži se dokážete s lidmi přirozeně pobavit o tom, jak silné reakce může vyvolat ten nejjemnější dotek. Jak můžete prožít orgasmické stavy již při tantrickém dýchání nemluvě o tom, jak šťastným, svobodným a velkým vás učiní zvýšená sexuální energie.

A rovněž tantrická masáž, avšak ta pravá, správně pracující s vaší energií a z rukou zkušených tantrických terapeutek a terapeutů, vám umí takovýto stav navodit. Samozřejmě ideálně s vaší pomocí, s vědomým dechem; pak vás dokáže v tantrickém umění vzdělaná šakti-masérka či šiva masér dovést do stavu vysoké energie, kdy vibruje celé tělo, máte pocit, jako byste se vznášeli.

Dotek na pohlaví, perineu a na rozetě bývá u tantrické masáže součástí vašeho prožitku (není-li, zejména u žen, dohodnuto jinak), avšak, krom léčebných tantrických masáží, nebývá veden s obvyklým záměrem. Jediným smyslem je, abyste šli do vašeho vlastního potěšení a radosti z něj. Abyste přestali přemýšlet o výkonu, nahotě své i dávajícího, aby vám tento stav přišel naprosto přirozený a vy jste se dokázali přenést přes erotické představy a často chybné návyky k přirozenosti a sobě samému. Ke své podstatě, k energii, která stvořila vás (i celý svět), a dokázali si vychutnat její sílu.

Masérka je vaší průvodkyní, vaší bohyní na této cestě sama k sobě. Nemanipulujte ji do žádných svých představ, nechte ji v klidu být s vámi a pomoci vám na cestě poznání něčeho nového, o čem se nikde neučí. Něčeho, co se nedá tak úplně popsat slovy, co je lepší zkusit a prožít, než o tom jen číst. Prožitek člověka svou komplexností naučí podstatně více, než pouhá slova.

Opravdová tantrická masáž je cesta k posvátnému potěšení a extázi.

Autorka: Mgr. Vlasta Peková;
zakladatelka a majitelka masážního studia Tantra Massage Patricia Praha
www.tantramassage.cz

Napsat komentář